Vad jag inte gillar med eToro

14.1.2022 | 05:09

CopyTrader – kopierar automatiskt affärer från toppresterande investerare: CopyTrader-funktionen är en riktigt fördelaktig funktion för alla användare, från nybörjare inom krypto, till upptagna investerare och avancerade handlare som vill maximera sin avkastning. Du kan hitta en toppresterande handlare baserat på olika urvalskriterier, och när du har hittat en som du vill kopiera kommer eToro automatiskt att utföra samma affärer som den personen.

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

CopyPortfolio – investera i ledande, färdiga kryptoportföljer: Om du är osäker på vilka kryptovalutor du bör investera i har eToro tillhandahållit några balanserade, professionellt undersökta kryptovalutaportföljer. Det finns inga förvaltningsavgifter eller provisioner med att använda CopyPortfolio – det är bara en användbar tjänst som tillhandahålls deras användare.

Plattform för sociala medier som möjliggör interaktion med andra handlare: eToro är den första kryptovalutamäklaren som lägger fokus på social handel. Deras plattform innehåller ett nyhetsflöde där användare kan ansluta och interagera med andra kryptohandlare i eToro-gemenskapen, söka råd, ge information och diskutera trender eller marknadssentiment. Denna funktion gör verkligen att eToro sticker ut från sina konkurrenter.

Öppna ett eToro-konto

Investeringar är föremål för marknadsrisker, inklusive eventuell förlust av kapital. Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i riskzonen.

Vad jag inte gillar med eToro
Oklara handelsavgifter: Med de flesta kryptovalutamäklare finns det en listad handelsavgift, som en procentandel av transaktionsbeloppet. På eToro listar de dock inte en avgift, istället är deras avgifter införlivade i spreaden vilket gör det svårt att veta hur mycket du betalar i avgifter och svårt att jämföra med konkurrenter.

Invånare i USA kan inte få tillgång till aktiehandel eller CFD:er: Invånare i USA kan köpa krypto på eToro, men de har inte tillgång till de andra investeringsinstrument som är tillgängliga för resten av världen. Amerikanska invånare kan till exempel inte handla med aktier, forex eller CFD:er.

Livechatten är endast tillgänglig för eToro Club-medlemmar: Om du behöver hjälp från eToro kan du inte få tillgång till Live Chat om du inte är medlem i eToro Club. För att få tillgång till detta lojalitetsprogram för medlemmar måste du ha ett realiserat eget kapital på minst 5 000 dollar. Detta är olyckligt, för ofta kan nyare medlemmar i kryptogemenskapen behöva hjälp, och de kommer inte att kunna få tillgång till den om de inte har 5 000 dollar på sitt konto.

Öppna eToro-konto
Investeringar är föremål för marknadsrisker, inklusive eventuell förlust av kapital. Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i riskzonen.

Avgifter för eToro

Avgifter för insättningar på eToro
Det är GRATIS att sätta in USD på ditt eToro-konto.

För icke-amerikanska kunder är det gratis att sätta in din lokala valuta, men det tillkommer en valutaomräkningsavgift för att sätta in och ta ut pengar.

Avgifter för handel med eToro
Handelsavgifterna anges inte tydligt av eToro, utan ingår i spridningen. Spreaden börjar från 0,75 % för Bitcoin. Några andra populära mynt och deras spreadar är följande: Ethereum (1,90 %), Ripple (2,45 %), Cardano (2,90 %) och Tezos (5 %). För att se listan över spreadar för alla 30 mynt på eToro, klicka här.

Avgifter för uttag från eToro
Uttag för invånare i USA är GRATIS.

För personer som inte är bosatta i USA tillkommer en uttagsavgift på 5 dollar.

Avgifter för överföring av kryptotillgångar från eToro
För att överföra kryptovaluta från eToro tas en avgift på 0,5 % ut, med en lägsta avgift på 1 dollar och en högsta avgift på 50 dollar.

Andra eToro-avgifter
Inaktivitetsavgift: Efter 12 månader utan inloggningsaktivitet kommer eToro att ta ut 10 dollar per månad som inaktivitetsavgift på eventuellt återstående tillgängligt saldo. Inga öppna positioner kommer att stängas för att täcka avgiften.

CopyTrader-avgift: Det är GRATIS att använda CopyTrader-funktionen.

CopyPortfolio: Det finns inga förvaltningsavgifter eller provisioner för att använda CopyPortfolio-funktionen.

Comments are closed